Godešič 25
Škofja Loka
4220
trgovina@arhcomp.si
Facebook
Košarica
Skupaj ()
Vaša košarica je prazna

Sistemska integracija

Vsako uspešno podjetje za dobro poslovanje potrebuje ustrezno urejeno informacijsko tehnologijo. Edinstvenega recepta zanjo ni, kar pomeni da mora biti rešitev narejena po meri naročnika. Pot do ustrezne rešitve pa je proces, ki zajema več korakov.

Pri tem je zelo pomembno sodelovanje z naročnikom, ki mora na začetku izpostaviti svoje želje in zahteve, na podlagi teh pa mu lahko strokovno svetujemo od začetnega nakupa opreme, načrtovanja informacijskega okolja, možnosti širitve do informiranja glede servisiranja opreme.

sistemska-integracija

 

1. Postavitev strežnika

Postavitev sistemskega okolja je dolgotrajen proces, ki zahteva mnogo  znanja in izkušenj. Strežniško infrastrukturo lahko postavimo na novo ali pa izvedemo migracijo iz starega na nov strežnik.

Podporo za sistemska okolja in strežniško opremo nudimo na platformah Windows in odprto kodnem sistemu Linux. Strežnik lahko integriramo ali postavimo tudi v virtualno okolje Hyper-V ali VMware produktnih orodij.

Smo pogodbeni distributer za HP, IBM in Dell strežniške sisteme. Po dogovoru pa lahko dobavimo tudi katero od drugih blagovnih znamk.

 V sklopu postavitve strežnika nudimo:

  • dobava in postavitev novih strežnikov,
  • postavitev domenskih okolij,
  • postavitev DNS, DHCP, WINS strežnikov,
  • postavitev TERMINAL strežnikov, PRINT strežnikov,
  • postavitev strežnikov v vitrualnem okolju (HyperV, VMware),
  • migracije strežnikov, prenos aktivnih vlog iz starega na nov strežniški sistem,
  • nastavitve ariviranja podatkov.

 

2. Postavitev intranet okolja

Intranet okolje oziroma pametna oglasna deska predstavlja sinonim za zbiranje podatkov na enem mestu. Gre za rešitev, ki zaposlenim omogoča, da so seznanjeni z vsem tekočim dogajanjem v podjetju.

Ureditev Intranet okolja omogočata tehnologiji Share Point Foundation in Share point Server. Integracija Share Point storitve se lahko enostavno izvede preko Microsoft oblačnih storitev, office 365 paketa, za kar ne potrebujete svojega strežnika.

Intranet okolje je urejeno je tako, da vsak uporabnik lahko dostopa do določenega vira dokumentov glede na dovoljene nivoje dostopa. Ustvarimo lahko skupen sistem dokumentov ali pa dokumente sortiramo glede na različne tipe nastavljenih filtrov.

 

3. Postavitev centralnega nadzora na omrežjem

Razvoj informacijskih tehnologij s seboj prinaša tudi nenehne vdore v informacijske sisteme in omrežja. Ustrezno nameščene varnostne posodobitve operacijskih sistemov so zato bistvenega pomena.

   • WSUS - Windows Software Update Service

Centralna rešitev posodabljanja vseh delovnih postaj v lokalnem omrežju iz enega mesta. Na strežnik namestimo brezplačno Microsoftovo storitev WSUS, ki se dnevno sinhronizira z Microsoftovimi strežniki in tako poskrbi, da so vse posodobitve in  varnostni popravki nemudoma nameščeni na vseh delovnih postajah v omrežju.

   • ERA - Eset Remote Administrator

Eset Remote Administrator centralna strežniška konzola skupaj z Eset Enpoint antivirusnim programom nudi celoten pregled nad posamezno postajo znotraj omrežja. Konzola beleži vse statusne spremembe (npr. prihod virusa) posamezne delovne postaje, prenosnika ali tablice znotraj omrežja.