Godešič 25
Škofja Loka
4220
trgovina@arhcomp.si
Facebook
Košarica
Skupaj ()
Vaša košarica je prazna

Čiščenje računalnika

Ste že kdaj odprli svoj računalnik. Poglejte sliko! To je naš rekorder po prinešenem prahu, ki se je nahajal v računalniku. Čiščenje računalnika ni zanemarljiv pojem, ampak je še kako pomemben. Z rednim letni čiščenjem boste dobo vašega računalnika podaljšali tudi do dvakrat. Živjenjska doba diksovnih polj, procesorjev in matičnih plošč se precej poveča če skrbite za redno čiščenje vašega računalnika ali prenosnika.

ciscenje racunalnika

 

ciscenje racunalnika

 

ciscenje racunalnika

 

Čiščenje računalnika ali prenosnika se izvede fizično, kar pomeni, da se z zrakom izpihajo vsi sestavni deli v notranjosti računalnika. Čiščene računalnika pa se lahko izvede tudi mehansko, kar pomeni, da se z določenimi programskimi orodji odstranijo nepomembni programski deli, ki upočasnjujejo delovanje vašega računalnika ali prenosnika.

Med programsko čiščenje spada tudi defragmentacija diskovnih polj, izklop nepotrebnih zagonskih servisov…itd Verjemite hitrost vašega računanlika se bo po pregledu povečala.

Ste vedeli, da ko se procesor (CPU) segreje nad določeno temperaturo sam avtomatsko zniža sovjo frekvenco in hitrost delovanja zaradi pregrevanja. Namreč sredica procesorja se pri določeni temperaturi lahko stopi!

V sklopu servis tiskalnikov nudimo:

  • fizično čiščenje računalnikov,
  • fizično čiščenje prenosnikov,
  • mehansko čiščenje računalnikov,
  • mehansko čiščenje prenosnikov,
  • ostalo...